Kontejneri su do sada najčešće korišćeni za potrebe gradilišta i to kao sanitarni, kancelarijski i stambeni za smeštaj radnika. Razvojem modernih građevinskih materijala i naravno sendvič panela, stvorile su se mogućnosti za izradu izuzetno kvalitetnih, mobilnih objekata koji se mogu postaviti u izuzetno kratkom roku na predviđenoj lokaciji.

Zašto su modularni objekti izuzetno praktično stambeno rešenje

Mobilni objekti koji se koriste za svakodnevni život imaju velike prednosti. Ne grade se na samom lokaciji izgradnje, već se proizvode u fabrici i isporučuju i montiraju na pripremljenu podlogu. Moduli koji formiraju mobilni stambeni objekat, izuzetno su izdržljivi jer poseduju snažnu strukturu. Moduli budućeg stambenog objekta proizvode se u kratkom vremenskom roku, pre svega zahvaljujući automatizaciji posla, većoj ponovljivosti uz naravno dobro organizovan timski rad.

Projektovanje mobilnih kuća izgrađenih od modula, nudi znatno više mogućih detalja u toku izrade projekta za razliku od kuća koje se grade tradicionalnim metodama. Kod gradnje kuća tradicionalnim metodama, često morate obezbediti smeštaj i ishranu za glavnog radnika i pomoćne majstore.

Brzina implementacije kompletnog projekta znači i kraće vreme ulaganja, a to znači i znatno manje troškova za svakog investitora. Ova informacija je po nama najznačanija za vas koji živite kao podstanari i svakog prvog u mesecu uz puno stresa, morate najmodavcima izdvojiti novac za kiriju.

Modularni objekat

Brzina implementacije projekta izgradnje kuće od modula znatno smanjuje troškove izgradnje!!!

Modularni objekti su izuzetno praktično rešenje, ako želite na zemljištu-placu koji posedujete ili ga planirate kupiti, postaviti objekat za potrebe poslovne delatnosti. Mogućnosti primene modularnih objekata za poslovnu namenu su zaista neiscrpne: kancelarija za razne poslovne namene, frizerski salon, apoteka, poljoprivredna apoteka, prodavnica, radionica, servis, azil za životinje, magacin, ugostiteljski objekat (kafić, prodavnica brze hrane, restoran…), turistički objekat (kancelarija turističke organizacije, turističke agencije, prenoćišta, apartmani, bungalov, Hostel, Motel pa čak i Hotel zašto da ne).

Mladi bračni parovi naročito u urbanim sredinama, najčešće stanuju u iznajmljenim kućama ili stanovima. Ne moramo posebno objašnjavati da je to znatan finansijski udar na njihov novčanik, koji ne doprinosi trajnom stambenom rešenju.

Modularni objekti nude upravo trajno stambeno rešenje za mlad bračni par bez dece, a kasnije i sa decom. Tu prvenstveno mislimo na mlad bračni par bez dece kome je modularni objekat veličine 15m2, a u kome je postavljena mini kuhinja i manje kupatilo i toalet, sasvim dovoljan za početak zajedničkog života. Kasnije pri povećanju porodice vremenom se na postojeći modularni objekat može uraditi nadogradnja te se na taj način može povećati korisna stambena površina.

Portali i staklena vrata na vikendici u dekoru drveta u Novom Sadu - Varmus kontejneri

Mobilni objekti izgrađeni od modula izuzetno su praktično rešenje!

Naravno da je u kompletnoj računici dobro ako posedujete sopstveni plac, a ako ga nemate onda se treba odlučiti za kupovinu placa koji je nešto udaljeniji od centra grada, jer je njegova cena niža od placeva u urbanim delovima grada. Prednost je naravno veća ako imate spreman novac, a treba napomenuti kako za kupovinu kontejnera banke ne odobravaju stambene kredite.

Jasna je računica koliko bi za samo godinu dana kao podstanari novca izdvajali za plaćanje podstanarstva. Zato smatramo da je investiranje mladog bračnog para u mobilne objekte izgrađene od modula kompanije kompanije Varmus kontejneri, praktično i trajno.

Zašto su modularni objekti izuzetno praktično stambeno rešenje

Akustičnost modularnih kuća znatno je bolja od akustičnosti kuća koje su građene tradicionalnim metodama!

Modularni objekti su izuzetno kvalitetno rešenje za porodice sa dvoje i više dece koji imaju problem manjka stambenog prostora u stanovima koji se nalaze u zgradama. Kupovina stana sa više kvadrata za potrebe kvalitetnijeg funkcionisanja svakodnevnog života, često je za te porodice na žalost neizvodljiva zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Zašto su modularni objekti izuzetno praktično stambeno rešenje

Investiranje mladog bračnog para u izgradnju kuće od modula praktično je i trajno rešenje!!!

Jedno do mogućih rešenja je prodaja stambene jedinice u kojoj trenutno žive i kupovina placa koji se ne nalazi u gradskim zonama koje su inače skuplje pri kupovini placeva, kuća ili stanova. Pre početka realizacije ovakve zamisli treba saznati koliko se za nekretninu u kojoj trenutno živite može dobiti novca. Uz savete stručne osobe, mogu se predvideti približni troškovi pri kupovini placa, uvođenja strujnih, vodovodnih i kanalizacionih instalacija i same cene kuće izgrađene od modularnih objekata.

Nakon toga mogu se započeti konsultacije sa stručnom ekipom iz kompanije Varmus kontejneri, koja vam može ponuditi kopletno projektno rešenje. Uz stručnu procenu može se projektovati veličina modularnog stambenog objekta po želji, potrebi i finansijskim mogućnostima porodice.

Osim finansijskog rešenja koje smo napomenuli, naravno da postoje i druga poput keša koju poseduju pojedine porodice i sa tim novcem trajno rešavaju stambeno pitanje. Naravno za one porodice koje nemaju potrebna finansijska sredstva, postoje mogućnost uzimanja određenih tipova kredita od banaka, jer smo napomenuli kako banke za kupovinu kontejnera ne odobravaju stambeni kredit.

Varmus unutrašnjost montažnnog građevinskog kontejnera

Rešavanje stambenog pitanja jedna je od najvažnijih odluka u životu svake porodice!!!

U dogovoru sa kompanijom Varmus, uvek možete dogovoriti rešenja koja vama odgovaraju. To znači da sami možete odlučiti koji kvalitet keramičkih pločica želite postaviti u modul, koji tip sanitarija, parketa, laminata, rasvete, klima uređaja, video nadzora, kuhinjskih elemenata, a predlažemo da ovaj spisak nastavite sami…

Poznato je da pri zidanju poslovnih i stambenih objekata uvek zavisite od majstora, a na žalost često se dešava da to i nije bila baš nabolja odluka. Modularni objekti uglavnom se formiraju u fabrici i najčešće donose gotovi na dogovorenu lokaciju koju treba pre toga pripremiti za postavljanje. Izrađene modularne objekte kompanija Varmus kontejneri na pripremljenu lokaciju postavlja u roku nekoliko sati, a veće objekte za jedan ili nekoliko dana.

Jasno je da ćete odlukom za posedovanje modularnih objekata koje proizvodi naša kompanija, biti uskraćeni za nerviranje oko toga da li majstori kasne sa zidanjem objekta ili ga nekvalitetno izrađuju. Najveća prednost je naravno brzina stavljanja vašeg stambenog objekta u funkciju, a pri tome je izvesna i velika finansijska ušteda.

Za sva vaša pitanja i predloge kompanija Varmus kontejneri vam sa zadovoljstvom stoji na raspolaganju!!!

Fotografije: Varmus.