Da li ste razmišljali o mogućnosti da pokrenete biznis i izgradite hotel, motel, hostel, pansion ili kamp koji bi izdavali turistima. To vam je bila želja, ali ste u startu naišli na prepreku jer ne možete dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju istih. A moguće je i da ste procenili kako nemate dovoljno raspoloživih finansija za izgradnju…

Varmus kontejneri vam nude idealno rešenje za pokretanje vašeg biznisa koji bi bio oslonjen na turizam!!!

Pretpostavimo da niste razmišljali o mogućnosti upotrebe modula od kojih se može formirati vaš hotel, motel, hostel, pansion ili kamp naselje.

Određena istraživanja ukazuju na to da su kontejneri idealan građevinski materijal:
– izuzetno su izdržljivi i jaki
– mogu se lako montirati jedan na drugi
– mobilni su (lako prenosivi na drugu lokaciju)
– modularni objekti poseduju povoljnu cenu

Objekti koji su projektovani i izgrađeni od pojedinačnih modula koji se lako mogu spojiti u jednu celinu, poseduju velike prednosti. Možemo slobodno navesti kako ovaj tip objekata u celom svetu stiče sve veću popularnost.

Objekti izgrađeni od modula u svetu stiču sve veće simpatije pa i popularnost!

Pojedini u svojoj želji da izgrade objekat namenjen turizmu, često nailaze na nepremostiv problem, a to je izostanak mogućnosti da za svoj projekat dobiju građevinsku dozvolu. Praktično veoma često za izgradnju objekta na nekoj od atraktivnih lokacija ne postoji mogućnost dobijanja građevinske dozvole.

Kompanija „Varmus Kontejneri“ nudi rešenja od samog projektovanja, izrade, isporuke na dogovorenu lokaciju, kao i montažu jednog ili više modula spojenih u celinu. Projektujemo objekte od pojedinačnih kontejnerskih modularnih jedinica do kombinacija sa više jedinica od kojih se može izgraditi i veći objekat namenjen turizmu, recimo da se može izgraditi čak i hotel. Poznato je da su svetu od modula izgrađeni i izuzetno veliki objekti.

Čelična konstrukcija i sendvič paneli, osnova su svakog modula koji proizvedemo u našoj proizvodnji. Posebno napominjemo da je svaki proizvedeni kontejner galvanizovan, a to znači da su pocinkovane šasije). U kontejnere ugrađujemo sendvič panele različitih boja i  debljina, a to pre svega zavisi od želje i potrebe naručioca i predviđenog projekta.

Čelična konstrukcija i sendvič paneli osnova su svakog kontejnerskog modula!

Izgradite od kontejnera hotel, hostel, pansion i kamp

Sendvič paneli su proizvedeni od kamene vune i poliuretana, a poznato je da se sendvič paneli već duže vremena pokazuju kao odličan građevinski materijal. Kontejneri koje proizvodimo otporni su na koroziju, imaju odličnu izolaciju, a treba navesti da su otporni i na požare. Pri izgradnji modularnih objekata u svrhu turizma, posebno vodimo računa o energetskoj efikasnosti. Treba svakako navesti i to da pri premeštanju modularnih objekata na neku novu lokaciju, naši moduli imaju odličnu izdržljivost.

Na zahtev klijenta naša kompanija može opremiti kompletnu unutrašnjost objekta počevši od ugradnje zidnih i podnih obloga, strujnih, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, sanitarija, sistema klimatizacije i grejanja, rasvete, instalacije za video nadzor, internet. Isto tako možemo opremiti kuhinju, kupatilo, toalet, ali i kompletan objekat opremiti nameštajem. Naša kompanija ima spremna rešenja za uređenje i opremanje eksterijera.

U slučaju da se vlasniku turističkog objekta izgrađenog od modula ukaže potreba za dodatnim kapacitetima, Varmus Kontejneri imaju spremna rešenja za nadogradnju objekta. Jasno je kako se dogradnjom i proširenjem veličine objekta, samim tim otvara mogućnost za dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Velika prednost modularnih objekata je mogućnost dogradnje!

Ima više primera u svetu gde su hoteli izgrađeni od modula, pojedini su formirani kompletno od kontejnera, a neki u kombinaciji sa klasičnom gradnjom. Evo i zanimljive priče o neobičnom hotelu koji je izgrađen u gradu Sijetl. Temelj, podrum i prvi sprat hotela tokom izgradnje, ličili su na svako drugo gradilište. Međutim promena je bila primetna već na drugom spratu objekta.

Drugi sprat je formiran od modularnih objekata koji su postavljeni na gornju ploču prvog sprata i poređani bukvalno kao lego kockice. Moduli su bili poređani i pričvršćeni za betonski pod i dodatno učvršćeni za centralno betonsko jezgro. Sobe od modula su više funkcionalne nego lepe i pre svega namenjene poslovnim ljudima koji dolaze na sastanke u ovaj grad.

Pravi je vizuelni doživljaj kada posmatrate ovaj neobičan hotel i to iz bilo kog ugla. Svaka od 264 sobe poseduje ogroman krevet, kupatilo sa tuš kabinom i umivaonikom, mini stolom i pultom, a svaka soba poseduje i wi-fi internet. Glavni projektant smatra kako je ovaj sistem izgradnje hotela, zapravo budućnost građevinarstva.

Turistički objekti se mogu graditi samo sa modulima ali i u kombinaciji modula i klasične gradnje!

Zanimljiva je ideja Darijusa Smita uspešnog poslovnog čoveka, koji planira izgradnju modernih mikro kontejnerskih hotela. Darijus je ujedno pokrenuo i kripto valutu pod nazivom Container Token, pomoću koje će se moći rezervisati i plaćati iznajmljivanje soba u ovim mikro hotelima, a čak će se ovom kripto valutom moći plaćati i hrana.

Modularni elementi od kojih se planira gradnja ovih pomalo futurističkih hotela, pojednostavljuje izgradnju i naravno smanjuje troškove izgradnje. Moduli koji su planirani za izgradnju hotela, izuzetno su jednostavni za transport, a i ekološki su prihvatljivi. Mikro hoteli će posedovati otvorene bazene, restorane, kao i banje sa hidromasažnom kadom.

Ovaj zanimljivi biznismen smatra kako je njegova kriptovaluta održiva investicija u projektu mikro kontejnerskih hotela. On tvrdi kako će sistem ovog žetona-kripto valute, zauvek promeniti korišćenje usluga u kripto svetu.

Račun za prenoćište i ishranu u mikro hotelima možete plaćati kripto valutom Container Token!

U Londonu je izgrađen hotel koji poseduje 86 modifikovanih konstrukcija sličnih modulima, koji su poređani jedan na drugi i zatim spojeni i učvršćeni. Kada je spajanje i učvršćivanje modula završeno, moduli su luksuznije opremljeni, a sa spoljašnje strane je urađena fasada.

Rukovodilac ovog projekta kaže, kako izgled ovog hotela ne liči na izgled hotela građenih tradicionalnom izgradnjom i još napominje kako će ovaj hotel svojim gostima nuditi sve ono što nude i tradicionalni hoteli. Siguran je i u to da gosti neće primetiti razliku između ovog i standardnih hotela.

Projektanti još napominju kako se jedan ovakav hotel lako može demontirati i postaviti na neku drugu lokaciju i da je to odlična varijanta za neke sportske događaje pa i za muzičke festivale. Cena od samo 19 Funti za noćenje, biće izuzetno konkurentna hotelima u kojima je noćenje znatno skuplje.

U Londonu je izgrađen hotel od modula koji se može jednostavno demontirati i postaviti na neku drugu lokaciju!

Izgradite od kontejnera hotel, hostel, pansion i kamp

Snozebox je još jedan zanimljiv projekat u kome se moduli koriste za izgradnju hotela. Ovo je potpuno inovativan i moderan hotelski i poslovni kompleks izgrađen od kontejnera. Hotel je pre svega namenjen ozbiljnim poslovnim ljudima, kao i turistima.

Svaka soba u ovom modularnom hotelu poseduje sopstveno kupatilo, a može da primi dve odrasle osobe i jedno dete. Planiranje troškova naročito je poželjno u sadašnjem vremenu protkanom brojnim krizama, tako da je svaka ušteda za smeštaj tokom poslovnog puta ili turističkog putovanja dobrodošla.

Hotel Studio 6 u gradu Bruderhajm, kompletno je izgrađen od kontejnera. Ovaj hotel koji je izgrađen od modula, poseduje čak 63 sobe koje poseduju i svoju kuhinju. U hotelu je na raspolaganju dnevni boravak, soba za sastanke pa čak i fitnes centar.

Turistički objekti se sve češće grade od modula!

Sve su popularniji turistički sadržaji koji se grade od modula (kontejnera) i to od malih pansiona od 15-tak kvadrata, sve do motela pa i većih hotela. Često se dešava da se na nekoj lokaciji ne može dobiti građevinska dozvola za izgradnju turističkih sadržaja, ali je zato modularna gradnja idealno rešenje. Još ako hotel izgradite sa luksuzno opremljenim modulima, vaši gosti će boraviti u hotelu iz svojih snova.

Ako želite da svoje dvorište pretvorite u izvor stalnih prihoda, a razmišljate i o gradnji manjeg apartmana koji bi izdavali turistima… Nema potrebe da razmišljate o zidanju turističkog objekta tradicionalnom gradnjom, jer ćete možda odustati već na samom početku prikupljanja potrebne dokumetacije za pribavljanje građevinske dozvole.

Modularna izgradnja objekata, odlična je alternativa tradicionalnom načinu gradnje. Turistički objekti formirani od kontejnera u nekim delovima sveta se kategorizuju kao smeštaj na otvorenom, iako ovi objekti imaju sva četiri zida, krov, prozore i vrata.

Izgradite od kontejnera hotel, hostel, pansion i kamp

Navikli smo na izgled klasičnih kontejnera koje najčešće možemo videti na objektima koji se grade, međutim to ne mora biti uvek tako. Mobilne objekte možemo u osnovi podeliti na klasične kontejnere i modularne (luksuzne kontejnere). Klasični kontejneri imaju poznati izgled i poznato je da se proizvode od panela uglavnom belo sivkaste boje.

Za proizvodnju luksuznijih kontejnera koriste se drugačiji tipovi panela sa sve širom paleta boja. Za ukrašavanje spoljnjih zidova modularnih objekata, mogu se koriste različiti tipovi drveta poput hrasta i recimo ariša. Spoljnji zid modularnog objekta možete ukrasiti dekorativnim kamenom ili mermerom i kada to uradite retko ko će primetiti da se u suštini radi o modularnom objektu od panela. Isto tako za unutrašnji enterijer modularnih objekata možete koristiti razne zidne obloge koje su u ponudi na tržištu. Sve ove izmene možete raditi i na klasičnom kontejneru.

Klasični i kako smo nazvali luksuzni kontejneri ne moraju posedovati samo ravnu gornju ploču od panela. Uz samo malo mašte na modul možete postaviti dodatnu kosu konstrukciju (na jednu vodu) i na nju postaviti glinene ili betonske crepove, kao i limeni pokrov. Crepovi i limeni pokrov se nude u raznim bojama, a vi možete odabrati onu koja vam se naviše sviđa. Tek sada sa ovom dodatnom konstrukcijom na jednu vodu kako se kaže, malo ko će odmah primetiti da je to modul. Ako ste se odlučili da vaš turistički objekat bude luksuzni modul, verujemo da će vaši gosti biti oduševljeni smeštajem iz snova.

Spoljnji zidovi modula mogu se dodatno dekorisati različitim dekorativnim oblogama!

Na vama je da li ćete se odlučiti za izgradnju mobilnog turističkog objekta od klasičnog modela kontejnera ili ste pak za luksuzniju varijantu. Obe vam nude sjajnu mogućnost, a to je da izbegnete nepotreban stres prilikom prikupljanja dokumenata koji su potrebni za izgradnju objekata tradicionalnim načinom gradnje.

Mada ne očekujte da će izgradnja turističkog objekta modularnim tipom gradnje biti baš potpuno jednostavna. Ima tu još puno posla oko obezbeđivanja vodovodnih, kanalizacionih i strujnih instalacija, a tu je i opremanje sanitarijama kao i nameštajem. Ali je sigurno da ćete kako manji apartman od modula veličine 15 kvadrata, tako i veći hotel u znatno kraćem vremenskom roku staviti u funkciju, nego što bi to bio slučaj da turistički objekat morate zidati.

Ono što je sigurno modularni tip gradnje turističkih objekata nudi sigurna, efikasna i kvalitetna rešenja uz znatno kraći vremenski rok završetka izgradnje i naravno uz znatno manje finansijske troškove. Velika je prednost što vaš budući turistički objekat možete projektovati pa i dizajnirati do najsitnijih detalja i to baš onako kako vama odgovara i naravno da objekat izgledom ne remeti postojeće prirodno okruženje. Može se reći kako je ovaj tip objekata posebno dizajniran za modularni način primene i korišćenja.

Modularni tip gradnje nudi sigurna, efikasna, kvalitetna rešenja uz znatno kraći vremenski rok izgradnje za razliku od tradicionalnog načina gradnje objekata!

Izgradite od kontejnera hotel, hostel, pansion i kamp

Objekti koji se izgrade od modula (kontejnera) izgrađeni su od kvalitetnih materijala, a koji poseduju vek trajanja od najmanje 30 pa i više godina. Izolacija u modulima je izuzetno dobra, tako da zimi unutrašnji prostor možete izuzetno brzo zagrejati, ali i leti rashladiti. Popularnost modularnih-mobilnih objekata svakim danom sve više raste i osim za potrebe kao kancelarijski ili stambeni prostor, sve češće se koriste i kao objekti koji se iznajmljuju turistima.

Objekti koji su građeni od modula jeftiniji su tokom izgradnje, znatno su jednostavniji za održavanje, a i svojim arhitektonskim izgledom znatno se razlikuju od objekata građenih standardnim načinom gradnje. Prednost ovih objekata je u njihovoj čvrstoći, izdržljivosti i zato što su dizajnirani i izgrađeni prema međunarodnim standardima kvaliteta.

Ponudite svojim gostima boravak u jednom potpuno novom modularnom tipu turističkog objekta!

Svakako treba napomenuti da je velika prednost i u tome što su modularni objekti izuzetno otporni i tokom prirodnih katastrofa, a tu treba svakako navesti da su izuzetno otporni tokom zemljotresa. Poznato je da se modularni objekti koriste i u regijama gde vlada izuzetno velika hladnoća uz ekstremne vremenske uslove.

Verujemo da će boravak za mnoge goste u vašem modularnom apartmanu ili hotelu biti pravi doživljaj. Sigurni smo i u to da su modularni turistički objekti, odlična alternativa turističkim objektima građenim na tradicionalni način i na koje smo inače navikli.

Očekujemo sa zadovoljstvom da nas kontaktirate i prepustite iskusnom timu naše kompanije da vam pomogne u ispunjenju vaših planova i predviđenih projekata u turizmu!!!

Fotografije: Pixabay.