Upoznali ste se do sada kroz izuzetno zanimljive i pre svega edukativne tekstove na našem sajtu o istorijatu transportnih kontejnera i ko ih je osmislio i proizveo. Zatim su transportni kontejneri nagomilavani u velikim lučkim gradovima pa se neko dosetio da ih koristi kao građevinski materijal za izgradnju stambenih jedinica i na taj način korišćene kontejnere je ujedno i reciklirao, spasavajući prirodu od neželjenog otpada.

Međutim nismo sigurni da li ste razmišljali o kontejneru koji nudi sjajne mogućnosti za izgradnju pa i promociju brenda. Kontejner kao mobilni Promo prostor nudi neograničene mogućnosti neklasičnog, ali izuzetno atraktivnog promovisanja proizvoda ili usluga neke kompanije.

Kontejner kao potpuno inovativan promo prostor tokom marketinških kampanja!

Kompanija Inbrandsen (Insbrandtsen Company Inc) je 12. oktobra 1962. godine, predala svoj zahtev za patent u kome je navedeno da se transportni kontejneri mogu određenim izmenama i adaptacijom, kasnije koristiti i kao izložbeni štand.

U tekstu je navedeno, kako se u takav promo kontejner, mogu izložiti proizvodi raznih firmi, a prednost je što se kontejner mogao jednostavno premeštati na bilo koju drugu lokaciju. Kao pronalazač ovog patenta, naveden je Kristofer Betjeman (Christopher Betjemann), a naslov samog patenta je bio: „Transportni kontejner, kao kontejner i izlog“.

1962. godine predat je prvi patent za adaptaciju transportnog kontejnera u izložbeni prostor!

Kontejneri su svakim danom sve popularniji kao građevinski materijal, a koriste se za izgradnju velikog broja objekata u celom svetu. Od kontejnera nastaju mali turistički apartmani, kuće za odmor u lične svrhe, eko kuće, etno naselja, ugostiteljski objekti, čitava eko naselja, pop-up barovi, restorani, hoteli pa čak i čitavi studentski domovi pa i velike poslovne zgrade.

Kontejneri nude polivalentnost (originalnost, dopadljivost, ubedljivost i provokativnost) kao i jedinstvenu fleksibilnost za sprovođenje svih potrebnih marketinških aktivnosti. Dizajn promo kontejnera može se potpuno prilagoditi kampanji klijenta i njegovoj želji za specifičnim dizajnom i to na raznim lokacijama.

Možemo slobodno navesti kako su kontejnerske jedinice izuzetno praktične u svrhu marketinga i brendiranja određenog proizvoda ili usluge. Korišćenje kontejnerske jedinice u svrhu promovisanja, podrazumeva pre svega izdržljivost, prenosivost-mobilnost, sigurnost izdržljivost i evidentnu vizuelnu atraktivnost.

Zašto su modularni objekti izuzetno praktično stambeno rešenje

Dizajn promo kontejnera može se prilagoditi kampanji klijenta!

Mnogi marketinški stručnjaci smatraju, kako su kontejneri (moduli) jedan od najboljih i najkvalitetnijih načina za promovisanje poslovanja bilo koje kompanije. Sa brižljivo pripremljenom marketinškom kampanjom, Promo kontejneri su odmah primećeni i izazivaju ogromno interesovanje.

Zbog vizuelne atraktivnosti i mobilnosti promo kontejnera, proizvod ili uslugu vaše kompanije potpuno inovativna marketinška kampanja može lansirati u neslućene visine. Atraktivna marketinška kampanja u nesvakidašnjem promo prostoru, može značajno povećati prodaju proizvoda ili usluge bilo kog tipa.

Ne postoji tip proizvoda ili usluge koji se ne bi mogao promovisati u jednom promo kontejneru!!!

Uvek vam je na raspolaganju veliki broj mogućnosti na koji način da adaptirate i ulepšate vaš Promo kontejner. Jedna od najjeftinijih mogućnosti je oslikavanje modula i taj detalj će kod posmatrača sasvim sigurno izazvati veliko interesovanje. Zašto ne bi angažovali nekog uličnog umetnika i dopustili mu apsolutnu slobodu u adaptaciji i ulepšavanju kontejnera, koji će se kasnije koristiti za promociju i stvaranje nekog novog brenda vaše kompanije.

Prema dosadašnjim iskustvima, postoje mnogi načini korišćenja kontejnerskih modula za stvaranje novog brenda, kao i u marketinške svrhe u brojnim sektorima i industrijama. Mobilni promo prostori u vidu kontejnerskih modula, omogućavaju revolucionarne mogućnosti tokom marketinških kampanja.

Ovim načinom promovisanja nastaju nove potpuno inovativne marketinške kampanje, koje direktno prenose ekskluzivna iskustva u stvaranju potpuno novog brenda. Ako želite da se marketinška kampanja vaše kompanije značajno razlikuje od kampanja drugih kompanija, bez razmišljanja predlažemo da svoj novi brend promovišete u Promo kontejneru.

Mobilni promo prostori omogućavaju revolucionarne marketinške mogućnosti!

Poznato je da već tokom prve godine postojanja i rada, mnogi barovi i restorani propadaju, pre svega zbog loše lokacije, ali i visokih troškova koje njihovi vlasnici ne mogu podmiriti. Zakup lokala u zidanim objektima, najčešće je izuzetno velika stavka nekog ko započinje svoj biznis. Pokrenite svoj biznis u ugostiteljstvu, tako što ćete svoje poslovanje kao pop-up bar ili manji restoran, započeti u mobilnom objektu-kontejneru.

Na osnovu vašeg mobilnog ugostiteljskog objekta u startu možete smanjiti početne finansijske troškove. Vaše poslovanje na taj način možete bukvalno „dovesti“ pred noge potencijalnih klijenata i odmah započeti sa nekim novim menijem uz neke nove ideje. Još bolje je da svoje prve klijente pitate, koja bi jela i pića želeli da uvrstite na meni vašeg mobilnog ugostiteljskog objekta.

Zašto su modularni objekti izuzetno praktično stambeno rešenje

Anketirajte klijente koja su njihova omiljena jela i nikada nećete pogrešiti u stvaranju menija!!!

Zanimljiva je priča o „Mutek“ festivalu u Montrealu u Kanadi, koji organizuje istoimena neprofitna organizacija. Mutek je inače posvećen razvoju digitalne kreativnosti u muzici i audio-vizuelnoj umetnosti. Organizacija Mutek tokom cele godine promoviše ovaj festival i zato se odlučila za potpuno inovativne metode promovisanja.

Zbog toga su organizatori Mutek-a odlučili da adaptiraju jedan kontejner, koji je pretvoren u moderan restoran. Restoran-kontejner je postavljen u centru Montreala i za sve zainteresovane je urađeno neobično uparivanje muzike i vrhunskih gastronomskih specijaliteta.

Nije slučajno da su za ovu promociju odabrani najbolji kuvari grada Montreala. I dok su jedni čekali da probaju brojne delicije, neke nove posetioce možemo slobodno reći svojevrsnog performansa, privukla je muzika iz zvučnika za koju je bio zadužen odabrani DJ. Smatramo da je ovakav način promovisanja jednog festivala pun marketinški pogodak, a verujemo da su brojni posetioci uživali u opuštenoj amosferi uz piće, hranu i sjajnu muziku.

Festival Mutek u Kanadi promovisan je uz kuvare i Dj-a u kontejneru koji je adaptiran u moderan restoran i postavljen u centru Montreala!

Dok razmišljate o pokretanju novog posla i imate želju da finansijski rizik svedete na minimum, ostvarite svoj san o pokretanju vašeg kafića ili restorana. Moguće i realno rešenje je da naručite svoj ugostiteljski objekat u kompaniji koja proizvodi modularne (kontejnerske) jedinice.

Sigurno je da će za pokretanje novog posla biti potrebno znatno manje dokumentacije, a vaš mobilni ugostiteljski objekat uz malo strpljenja, edukacije pa i snalažljivosti, moći ćete postaviti tik ispred vaš klijenata.

Određene dozvole su svakako potrebne za postavljanje jednog ovakvog mobilnog ugostiteljskog ili turističkog objekta na određenu lokaciju. Poznato je da ćete na određenim lokacijama teško dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju ugostiteljskog objekta, a naročito u turističkim mestima koja se nalaze na obali reke, mora, jezera ili na planini.

Zašto da se odlučite za život u stambenom kontejneru

Mobilni objekti u startu umanjuju početne troškove pokretanja bilo kog tipa biznisa!

Nije važno koji tip proizvoda ili usluge želite promovisati kroz određenu marketinšku kampanju, već je u startu najvažnije da se vaša kampanja razlikuje od svih drugih. Šta mislite da li je moguće promovisati tipsku odeću za plažu u Promo konetejneru, ako nemate pozitivno mišljenje o ovoj ideji, sledi ova izuzetno zanimljiva informacija.

Sigurno ste barem jednom ušli u prodavnicu H&M i uživali u razgledanju i kupovini njihovih odevnih predmeta. Ako možda ne znate, H&M je multinacionalna kompanija sa sedištem u Švedskoj, a poznata u celom svetu.

Da li bi odeću za plažu kupili u mobilnom objektu koji je postavljen na samoj plaži?

Čelnici ove kompanije odlučili su se za marketinšku kampanju odevnih predmeta, kampanju koja do tada nije viđena u svetu. H&M je svoj modifikovani promo kontejner postavila na potpuno neobičnom mestu, plaži u gradu Hag. Na plaži su prodavali svoje proizvode koji su bili u skladu sa mestom prodaje, a to znači da su prodavali odeću koja je bila u apsolutnom skladu sa lokacijom.

I ne samo da je prodajna promocija ove kompanije izazvala veliko interesovanje kod posetilaca plaže u Hagu, već je kompanija odlučila da deo zarade od prodaje usmeri u humanitarne svrhe. Deo svoje zarade, ova poznata kompanija je izdvojila međunarodnoj organizaciji koja obezbeđuje kanalizaciju i pijaću vodu najsiromašnijim zajednicama u svetu.

Evidentno je kako je marketinška kampanje H&M bila zapažena zbog neobičnog načina promovisanja i prodaje proizvoda, a kompletna aktivnost dobila je još veći publicitet, zato što je deo zarade bio izdvojen u humanitarne svrhe.

Promovišite svoj proizvod ili uslugu u promo kontejneru koji je postavljen na najneobičnijim lokacijama!!!

Posedujete onlajn prodavnicu (online shop), odlično onda je pravi trenutak da svoju prodaju proizvoda na internetu, odmah premestite i započnete putem najneobičnijeg mobilnog izloga. Iznajmite ili naručite mobilni Promo kontejner, izaberite prometnu ili čak najneobičniju lokaciju, postavite promo kontejner i krenite u istraživanje tržišta.

U mobilnu prodavnicu postavite proizvode koje prodajete na internetu i na vidljivo mesto postavite web adresu vaše internet prodavnice. Veliki broj prolaznika pre će zapamtiti vašu web adresu nego broj telefona i izvesno je da ćete povećati prodaju putem svog internet šopa.

Ako ste spremni za pokretanje povećanog adrenalina i povezivanje virtuelnog i stvarnog sveta zahvaljujući svojoj mobilnoj prodavnici to možete. Omogućite potencijalnim kupcima da proizvode koje su videli na vašem sajtu kupe odmah na licu mesta. Ovim sistemom rada odmah možete testirati tržište i doći do tako potrebnih informacija koje su neophodne radi povećanja prodaje

Ako posedujete web shop predlažemo da ga premestite u realnost i započnete prodaju proizvoda u kontejnerskom modulu na odabranoj lokaciji!

Posedujete auto salon i bavite se prodajom novih automobila, korišćenje mobilnih promo kontejnera za povećanu prodaju automobila, savršena je varijanta. Ovaj tip mobilnog objekta, može vam omogućiti da započnete izuzetno atraktivnu promociju i prodaju brenda automobila koji zastupate.

Želite promociju vaše kompanije koja prodaje automobile i to želite promociju koja će se potpuno razlikovati od drugih auto kuća i promociju koja će se dugo pamtiti, predlažemo vam da pokrenete pokretni (mobilni) salon automobila. Da dobro ste pročitali, budite prvi na ovim prostorima koji će brend automobila koji zastupate, promovisati i prodavati u svom mobilnom salonu i na mestima o kojima nikada niste razmišljali.

Pokrenite finansijski izuzetno povoljnu pokretnu auto izložbu uz predviđene strukturne konfiguracije uz omogućenu montažu rampi, koje bi olakšale ulazak automobila u mobilni show room. Sistem kuka koje bi bile montirane na podu modula, osiguravale bi bezbedan transport do dogovorene lokacije.

Pokrenite mobilnu auto izložbu brenda koji prodajete u svom auto salonu!!!

Mobilni promo prodajni salon automobila možete dodatno opremiti specijalnim rasvetnim i zvučnim sistemima i opremiti televizorima koji poseduju sledeće sisteme: LCD, SMART, ANDROID, OLED, QLED… Tokom promovisanja vozila u promo kontejneru na velikom televizoru možete emitovati tbv spotove ili reportaže o brendu vozila koji promovišete i prodajete.

Izložbeni auto salon u potpuno mobilnoj varijanti, omogućava jedan potpuno novi inovativan prodajni kanal uz znatno manje finansijske troškove za razliku od velikih troškova koje iziskuju standardni auto saloni. Onima koji imaju svoj specifičan stil života, omogućite promociju vozila u potpuno originalnom okruženju. Ovakav način marketinške kampanje u promociji i prodaji automobila, može biti primenjen i tokom posebnih organizovanih događaja.

Verujemo da će vaš mobilni auto salon privući veliku pažnju potencijalnih kupaca!!!

Mogućnost koju nude mobilni auto saloni, maksimalno je iskoristila kompanija Honda, tokom festivala Osheaga. Ovo je muzičko umetnički festivala koji se svakog leta na 6 bina, održava u Montrealu u državi Kvebek i traje nekoliko dana.

Dok su slušali i gledali nastupe svojih najdražih muzičkih bendova, posetioci festivala su imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa tada najnovijim modelom Honde Fit i to dok su bili udobno smešteni u kožne fotelje. Sigurno je i to da su pojedini bili posebno zainteresovani za novi automobil Honde i da su prišli automobilu i detaljnije ga razgledali. Verujemo da je ovaj neobičan način i na još neobičnijoj lokaciji, sigurno doprineo još većoj prodaji Honde Fit automobila.

Da li ste ikada imali mogućnost da kupite vaš omiljeni automobil i to na muzičkom festivalu?

Po ustaljenom metodu u svakodnevnom životu, ako želite kupiti automobil, posetićete neki sajam automobila ili ćete posetiti auto salon koji prodaje brend automobila koji obožavate. Ali ako odete na koncert vaše omiljene muzičke zvezde ili grupe, sigurno će vas preplaviti posebne emocije i još ako baš tada (neplanirano) kupite svog omiljenog četvorotočkaša, ima li veće sreće za vas. Osim ustaljene svakodnevne prodaje, svaka nova prodaja automobila za svaku auto kuću je veliki plus. Naravo da ne zapostavimo i ljubitelje motora, ali da ne ponavljamo već napisane mogućnosti.

Takozvani pop-up promotivni i maloprodajni mobilni prostori, posebno su interesantni i privlače sve kategorije ljudi. Ovakvi promo-prodajni prostori, interaktivno su i vizuelno privlačno iskustvo. I kako su to najčešće privremene postavke, one kod pojedinih ljudi stvaraju osećaj hitnosti i podstiču apsolutno neplaniranu kupovinu.

Privremene postavke mobilnih promo prostora kod ljudi podstiču neplaniranu kupovinu!!!

Ovi potpuno originalni pa i ekskluzivni promo kontejnerski moduli i njihova zanimljiva arhitektura, omogućavaju neograničenu fleksibilnu lokaciju postavljanja. Tokom marketinške kampanje ovi mobilni promo prostori obezbediće to da budete primećeni, ali i da sadašnji i budući klijenti sa uzbuđenjem pričaju o vašem proizvodu i brendu.

Kontejnerske module koje planirate upotrebiti za promociju vaših proizvoda, možete postaviti i na neko slobodno zemljište, recimo pored prometnog regionalnog ili čak i auto puta. Možete pretpostaviti koliko bi privatnih i službenih vozila svakodnevno prošlo pored vašeg mobilnog show room-a, zatim kombi vozila, autobusa i kamiona…

Ovim neobičnim načinom i mestom promovisanja vašeg brenda, potpuno ćete se izdvojiti od drugih kompanija ili eventualno potencijalnih konkurenata. Promovisanje proizvoda vaše kompanije tako će trajati NON-Stop neprekidno 24 časa za razliku od auto salona koji imaju ograničeno radno vreme.

Mobilni kontejnerski promo prostori omogućavaju neograničenu fleksibilnu lokaciju postavljanja!

Mobilni promo prostori ovog tipa, apsolutno su jednostavni za korišćenje tokom cele godine bez obzira na vremenske prilike. Uz pristojna finansijska ulaganja u ovakve prostore namenjene marketinškim aktivnostima, vašoj kompaniji obezbeđujete svestrani promotivni mobilni prostor.

Ne morate za promociju koristiti samo jednu kontejnersku jedinicu, već možete koristiti i više modula. Na taj način možete svoj mobilni poslovni prostor transformisati u Vip salon sa dva sprata, mobilni kafe ili restoran, mobilni butik. Ako planirate pokretanje mobilnog butika, uvek od proizvođača kontejnera možete zatražiti da u sklopu vašeg butika formira i kabine za isprobavanje odeće.

Kontejnerski moduli kao promotivni ili prodajni prostori jednostavni su za korišćenje tokom cele godine!

Mobilni kontejnerski prostor jedna kompanija iz Amerike koja se bavi proizvodnjom kozmetički preparata, pretvorila je u mobilnu prodavnicu. Prodavnica je pretvorena u jedinstven salon lepote koji je putovao Amerikom od Atlante do Los Anđelosa. Sigurno je da je lepši pol uživao u ovom nesvakidašnjem mobilnom salonu lepote i to u svom gradu.

A kontejnerske module možete koristiti i kao izlagački štand na manifestacijama, sajmovima ili bilo kom tipu događaja u zatvorenom ili na otvorenom prostoru. Osmislite i sprovedite jedinstvene događaje koje ćete organizovati u vašem mobilnom poslovnom objektu i budite daleko ispred drugih.

Mogućnost korišćenja kontejnerskih modula kao mobilni poslovni prostor, izuzetno kreativno je iskoristio je jedan kablovski kanal kako bi promovisao svoju tv seriju. Montažni filmski gradić sastojao se od male ulazne kapije, a hotel, društveni salon i bar, formirani su od kontejnerskih jedinica. Pop-up hotel je bio sačinjen od kontejnerskih jedinica, koje su uređene i stilu modernih i luksuznih soba za goste.

Zanimljivo je da je svaka od soba u hotelu sačinjenom od modula, bila opremljena svim neophodnim sadržajima koje poseduju sobe u standardnim hotelima. Za one koji su bili željni kvalitetne hrane, bio je spreman kamion u kome ste mogli naručiti hranu sa menija.

Kontejnerske promo module možete koristiti i kao štand na manifestacijama i sajmovima!

Ako se odlučite za mobilni promotivni ili prodajni prostor, svojoj kompaniji možete obezbediti nova tržišta na kojima još niste poslovali. Mobilne prodavnice kontejnere, lako je transportovati iz jednog u drugi grad i na bilo koju drugu lokaciju. Uz određene pripreme i obezbeđivanje potrebnih dokumenata potrebnih na granici, mobilni promotivni ili prodajni prostor možete transportovati i van svoje zemlje.

Za kompanije koje prodaju proizvoda vrše isključivo putem web prodavnice na sajtu svoje kompanije, mobilna prodavnica može biti izuzetno praktično rešenje za one koji bi pre onlajn kupovine, ipak želeli prvo probati proizvod za koji su zainteresovani poput kozmetičkih proizvoda, odeće, obuće pa i hrane ili pića, kao i bilo kog drugog tipa proizvoda.

Kompanije putem ovih simpatičnih i izuzetno atraktivnih poslovnih prostora, mogu organizovati razne promocije, kako bi izgradili lojalnost svom brendu i naravno povećali prodaju.

Mobilni kontejnerski prostori idealni su za organizovanje sastanaka i bilo koji tip susreta poslovnih ljudi!

Mobilni prostori iziskuju minimalna ulaganja i mogu se u kratkom roku koristiti tokom posebnih događaja. Mobilni kontejneri se izuzetno brzo mogu opremiti vodovodnim i kanalizacionim sistemima, grejanjem, klimatizacijom pa i potrebnim nameštajem.

Nadamo se da smo vas ovim tekstom zainteresovali za pokretanje biznisa u vašem budućem mobilnom promo prostoru. Ovakav tip rpostora je idealan ako želite testirati reakciju klijenata na vaš novi proizvod i brend. Tako ćete prikupiti korisne informacije, pre nego što u potpunosti na tržište plasirate svoj novi proizvod. Omogućite svojim klijentima da isprobaju vaš proizvod ili uslugu u nezaboravnom okruženju.

Zainteresovani ste za pokretanje novog brenda i želite organizovati marketinšku kampanju baš u jednom kontejnerskom promo modulu, predlažemo vam da odmah pozovete Varmus kontejnere!!!

Fotografije: Unsplash, Pixabay, Varmus.