Ovaj izuzetno atraktivan luksuzni hotel izgrađen je od kontejnera, a smešten je na čak 2200 metara nadmorske visine. Quadrum je izgrađen na zemljištu jednog od najpoznatijih i najpopularnijih skijališta Gudauri u Džordžiji. Radi orijentacije da napomenemo da se Gudauri nalazi južno od Rusije, a severno od Turske. Zanimljivo je da je ovaj luksuzni hotel, odavno privukao izuzetno veliko interesovanje turista iz celog sveta.

Zahvaljujući planinskom piramidalnom dizajnu, sve sobe kao i terase, imaju panoramski pogled na celu okolinu, pogled od koga jednostavno zastaje dah. Ovaj prelepi hotel nudi svojim gostima smeštaj u jednokrevetnim sobama, porodičnim apartmanima, ali i u izuzetno luksuznim apartmanima.

Quadrum je luksuzan ski hotel izgrađen od kontejnera!

Quadrum hotel je izgrađen u minimalističkom stilu i to spuštajući se kaskadno niz planinu. Idejni tvorci ovog slobodno možemo reći fenomenalnog projekta su arhitekte Sandro Rasmivili (Sandro Ramishvili) i Irakli Eristavi. Oni su inspiraciju za dizajn Quadrum hotela dobili od okolnih planina, koje podsećaju na trougao.

Filozofija kompletnog projekta, prvenstveno je zaštita životne sredine od štetnih efekata. Zbog toga je hotel i napravljen od recikliranih kontejnera i drugih recikliranih materijala, a to znači neškodljivih građevinskih materijala. Posebno je interesantno da su arhitekte reciklirani materijal koristili od otpada koje su proizvele lokalne proizvodne kompanije.

Hotel je izgrađen u minimalističkom stilu!

Quadrum hotel

Neobično je da je do izgradnje ovog modularnog hotela, kompletna priroda te regije bila potpuno nedirnuta. Pre izgradnje ovog hotela na toj lokaciji nije bio izgrađen nijedan hotel ili neki drugi poslovni objekat. Iznenađuje informacija, obzirom na atraktivnost i poslovne mogućnosti za razvoj turizma ovog kraja da je ovo prvi hotel koji je izgrađen u regiji Gornji Gudauri države Džordžija.

Fotografi koji su posetili ovaj hotel i fotografisali ga kao i prirodne lepote okoline, kažu da su bili izuzetno uzbuđeni zbog jedinstvene prilike koja im je bila omogućena. Kada budete videli prve fotografije, biće vam jasan njihov osećaj.

Ovo je prvi hotel koji je izgrađen u regiji Gornji Gudauri!

Hotel Quadrum smešten je u planinskom lancu na južnoj visoravni Velikog Kavkaza u Gruziji. Gudauri se nalazi na 125 kilometara severno od glavnog grada Tbilisi, a poznato je kako je ova regija idealna za skijanje jer je maksimalno izložena suncu.

Hotel je udaljen od aerodroma na oko dva sata vožnje, a gostima koji to sebi mogu priuštiti na raspolaganju je i prevoz helikopterom. Treba svakako napomenuti kako se najvišlja tačka ovog ski centra nalazi na skoro 3500 metara nadmorske visine.

Ova regija obezbeđuje mogućnost skijanja i za one najprobirljivije, a skijaška sezona traje od decembra do aprila. Obzirom da se padine Gudaurija nalaze iznad linije drveća, skijaške staze su idealne za slobodnjake, a izuzetno je važna informacija da se padine smatraju potpuno bezbednim od lavina.

Kada smo proveravali koje su cene najma soba ili apartmana u Quadrum hotelu, bili smo poprilično iznenađeni saznanjem da je ovaj prelepi hotel rezervisan i to mesecima unapred!!!

Napomenuli smo kako je Quadrum bio uopšte prvi objekat koji je bio izgrađen na ovoj lokaciji. Skijalište se svakim danom sve više razvija tako da su do danas izgrađena dva ski lifta i skoro dvadeset kilometara ski staza, a puno novca se ulaže i u infrastrukturu.

Ovu regiju osim prelepe prirode, prosto plene prelepi stari pravoslavni manastiri. Za turiste su organizovane i posebne ture, jer je svakako posebno zanimljivo to što se pojedini manastiri nalaze i na visinima od preko 4000 metara.

Quadrum hotel

Hotel Quadrum je udaljen 125 kilometara od grada Tbilisi!

Kod turista izuzetno veliko interesovanje vlada za Freeride, pre svega zbog fantastičnih uslova. Zbog velikog interesovanja, rade čak tri kompanije koje nude Heli-Ski. Izuzetno se puno računa vodi o bezbednosti turista pa se može reći kako kompanije koje sprovode Heli-Ski (eng. Heliskiing) to rade zaista potpuno profesionalno.

Ljubiteljima skijanja je na neverovatnih 2000 kvadratnih kilometara obezbeđeno potpuno bezbedno skijanje po kako domaćini često znaju reći „netaknutom snežnom puderu“. Domaćini su posebno ponosni, jer i onim najzahtevnijim turistima omogućavaju pristup najkvalitetnijem snegu koji poseduje Kavkaz.

Turisti tokom odmora u zimskom centru Gudauri imaju na raspolaganju čak 2000 kvadratnih kilometara za sve zimske sportske aktivnosti!

Turistima je ponuđena mogućnost iznajmljivanja helikoptera, kako bi imali neograničen pristup svim planinama koje se nalaze u lokalu. Gosti ovog prelepog hotela i zimskog centra, mogu zahtevati da ih helikopteri dovezu do grebena i glečera fenomenalne lepote ili do bilo kog planinskog vrha. Ima na padinama Gudauri za svakog ponešto pa gosti osim skijanja, mogu podići adrenalin paraglajdingom.

Za početnike i one skijaše koji su već ovladali potrebnih tehnikama za određene zimske sportove dovoljne su staze koje se nalaze na 1500 metara, ali za one najhrabrije spremne su staze koje se nalaze čak na 4200 metara nadmorske visine.

Heliskiing je izuzetno popularan kod turista koji dolaze u zimski centar Gudauri!

Quarum Hotel

Smatramo da su nabrojani razlozi dovoljni da vas zainteresujemo da posetite padine Gudauri i naravno da se smestite u Quadrum ski hotelu, koji je izgrađen od korišćenih transportnih kontejnera. Kako smo već pisali, ovo je sjajna varijanta da se izgradi prelep hotel na zaista fenomenalnoj lokaciji, a da se recikliranjem korišćenih kontejnera i materijala čuva priroda.

Osim što je ovaj ski centar privukao veliku pažnju ljubitelja zimskih sportova, Quadrum hotel je svojim neobičnim izgledom i još neobičnijim građevinskim materijalima privukao i brojne arhitekte i ljubitelje arhitekture uopšte. Kada posmatrač prvi put gleda piramidalni oblik hotela, sigurno ostaje zatečen viđenim.

Iako nismo bili u ovom hotelu, pretpostavljamo da nema lepšeg panoramskog pogleda na snežno belu okolinu iz hotelskih soba ili ispijanje vrućeg čaja na terasi apartmana. Filozofija kompletne priče od same izrade projekta do konačne izgradnje hotela, bila je zaštita životne sredine ovog kraja.

Cilj projekta i same izgradnje hotela Quadrum bila je zaštita čovekove okoline!

Quadrum hotel je prvi butik hotel, koji je izgrađen na lokaciji Gornji Gudauri u Gruziji. Kako smo već naveli izuzetna pažnja posvećena je zaštiti čovekove okoline tokom izvođenja radova. Obzirom da je prirodna okolina praktično ostala netaknuta tokom izgradnje ovog prelepog hotela, jasno je kako se tokom celog projekta u ideji zaštiti čovekove okoline i uspelo.

Da li ste već počeli da razmišljate o izgradnji hotela od recikliranih ili novih kontejnera? Sigurni smo da već imate ideju o izgradnji vašeg hotela od kontejnera u nekom od zimskih centara.

Fotografije: quadrum-gudauri.com.